Binnen 48 uur op locatie
Geen voorrijkosten onder 25 km
Landelijke actief
Dakventilator
Om ervoor te zorgen dat de dakventilator goed blijft functioneren, is het noodzakelijk om de vervuilde lucht af te zuigen en de ventilator regelmatig schoon te maken. Het onderhouden van mechanische dakventilatoren op gezette tijden draagt bij aan een optimale werking. Hierdoor wordt er frisse lucht in uw huis of bedrijfspand gebracht.
Om ervoor te zorgen dat de dakventilator optimaal blijft werken, is het aan te raden om deze eens in de 4 jaar te laten reinigen. Als u dit niet doet, zult u vervuilde en schadelijke lucht inademen.
Om de kwaliteit van ons werk te waarborgen, maken we altijd voor- en na foto’s. Na een grondige onderhoudsbeurt zal de dakventilator weer naar behoren functioneren en kunt u verzekerd zijn van schone lucht.
Offerte aanvragen
Vraag nu eenvoudig een offerte aan of neem contact op voor
meer informatie.
Dakventilator vervangen
Als er al een dakventilator op het dak van uw gebouw aanwezig is, maar deze is verouderd, is het wellicht verstandig om deze te vernieuwen. Dit kan namelijk leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en daarmee kostenbesparingen. Bij oude ‘dakventilatoren met dubbele snelheid’ was er vaak alleen de mogelijkheid om de ventilator overdag op hoge snelheid te laten draaien en ’s nachts op lage snelheid. Bij de nieuwere dakventilatoren is dit veel beter regelbaar. Zo draait de dakventilator niet te hard en kan worden ingesteld op welke tijdstippen deze draait. Hierdoor wordt alleen geventileerd wanneer dit nodig is.
Welke dakventilator heeft u nodig?
Om te bepalen welke dakventilator u nodig heeft, is het essentieel om te kijken naar de omvang van het te ventileren gebouw en het geschatte aantal aanwezige personen. Vervolgens moet er een berekening worden gemaakt van de hoeveelheid lucht die per uur moet worden ververst, dit wordt bepaald aan de hand van voorschriften uit het Bouwbesluit. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de weerstand in de kanalen. In grote ruimtes met meer mensen zal er meer weerstand zijn in de kanalen, wat betekent dat de dakventilator een grotere capaciteit nodig heeft om de ruimte goed te kunnen ventileren. Tot slot moet er ook gekeken worden naar de aansluitingsspanning voor de dakventilator. Bijvoorbeeld, in fabriekshallen is dit vaak 400V en in reguliere woningen is dit 230V. Onze deskundigen staan klaar om u te helpen bij het selecteren van de ideale dakventilator voor uw gebouw.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wat wij nog meer kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!